HIIT EDZÉS – GYORSTALPALÓ

Zsírégetés hiit

Zsírégető edzésmódszerek

Ez nem pedig nem más, mint a HIIT- magas intenzitású intervallum edzés. Alapja a pörgős kardióedzés és a monoton aerob mozgás váltakozása.

Amikor nagyon elfoglalt vagy, gyors, hatékony edzésmódszert szeretnél, hogy fitten tartsd magad, akkor próbáld ki a HIIT-et!

Egyre több tudományos bizonyítéka van, hogy ez a leghatékonyabb edzésforma zsírégetésre. Még az edzés után órákkal később is pörgeti az anyagcserét, akár 24 órán keresztül. Mi a HIIT edzés alapelve és hogyan kezd el a gyakorlást?

A HIIT kifejezés azt jelenti, hogy időközönként intenzív edzést kell végrehajtani.

Pörgesd fel magad!

Ez magában foglalhatja súlyzós- és kardióedzéseket is. Ha a zsírégetés az elsődleges célunk akkor ezt az edzésformát mindenképpen érdemes kipróbálni.

zsírégetés hiit

A zsírveszteség a magas, átlagos és alacsony terhelés váltakozása által következik be. Intervall edzésedhez használd a Technogym Excite használt futópadot A HIIT számos előnnyel rendelkezik az egyéb típusú edzésekkel szemben.

A HIIT edzés célja, hogy a munkaszakaszban a pulzusnak el kell érnie a maximális értéket ból kivonva az életkor, tehát egy 30 éves esetében Ez csak úgy lehetséges, hogy mindent beleadsz, tehát futás esetében például a lehető leggyorsabb sprintet jelent, pihenő szakaszban pedig lassú sétát.

Általában a súlyzós edzés során zsírégetés hiit másodperc maximális teljesítményt követ 10 másodperces pihenő szakasz. Kardióedzés alatt 20 másodperc maximális aktivitást követ 30—40 másodperc mérsékelt intenzitású mozgás.

  1. HIIT edzés útmutató: Az intervallum edzés előnyei és működése Értékeléshez kérlek jelentkezz be!
  2. Segít az alvás a testzsír elvesztésében
  3. HIIT edzés útmutató: Az intervallum edzés előnyei és működése

Általában másodpercnél több ideig nem érdemes csinálni a sprint szakaszt, hiszen ez az az időintervallum, amíg a maximális teljesítmény fenntartható, utána már akaratlanul is elkezd lassulni az ember Annyit érdemes pihenni, hogy a pulzus visszaálljon körülbelül a normál állapotba.

Kezdőként ez akár perceket is igénybe vehet, de ahogy fejlődsz, úgy hosszabbodnak majd a munkaszakaszok, és úgy csökkennek a pihenő szakaszok. Amikor valaki kezdő, jóval kevesebb is lehet a munkaszakasz hossza, a pihenő szakasz pedig jóval több.

zsírégetés hiit

A HIIT edzés előnyei Testünk edzés utáni oxigénfogyasztása megnő, sokkal intenzívebben, mint egy monoton aerob edzésnél. Az alacsony intenzitású aerob edzés esetében, a zsír energiaként történő felhasználása csak az edzés Az intervall edzés esetében ez zsírégetés hiit korábbra tehető, tehát már az edzés közben is jelentősen nagyobb mennyiségű zsírt tudunk elégetni energiaként.

Így nem csak, hogy hatékonyabb edzésünk, hanem még időt is spórolhatunk. Technogym Excite top- kézi kerékpár Technogym spinning bike HIIT edzéshez Zsírégetés hiit egyik legkiválóbb kardiógép HIIT edzéshez a spinning kerékpár,hiszen a spinning edzés lényege pont a gyors és a lassú edzésszakaszok váltakozása. Legfőbb előnye, hogy a zsírégetési folyamat már az edzés alatt és az edzés vége után is tart.

  • Brianna rhoc fogyás
  • A tudomány szerint az egyik legideálisabb és leghatásosabb zsírégető mozgásforma a magas intenzitású szakaszos edzés - angolul High Intensity Interval Training vagy HIIT - ami az intenzív kardiomozgás egyik speciális változata.
  • Hogyan veszíthetem el a karom zsírját
  • Hogy elveszítse az alsó hasi zsírt
  • Avagy hogyan végezhetsz hatékonyan egy magas intenzitású intervallum edzést?

Fontos megemlíteni, hogy ez a típusú edzés nem ajánlott azoknak az embereknek, akiknek egészségügyi problémáik vannak, mivel a magas intenzitású edzésszakaszok igencsak megterhelik a  szervezetet.

Az edzés előtt nem javasolt energiaitalokat zsírégetés hiit más koffein tartalmú italokat fogyasztani. A magas intenzitás növeli a szívverést és a vérnyomást. A szív- és érrendszer további stimulálása negatív eredményekhez vezet.

zsírégetés hiit